Ve tři hodiny odpoledne proběhlo slavnostní přestřižení pásky a od půl čtvrté byl připraven program pro děti. Mohly se vyřádit na skákacím hradu nebo si něco pěkného nechat namalovat na tvářičky.

„Příští rok náme naplánovanou stavbu druhé poloviny hřiště. Děti se mohou těšit na labyrinty a další atrakce," řekl starosta obce Hory Milan Pokorný.
Pro děti tu jsou postavena pružinová houpadla, houpačka, pískoviště, prolézačka a mnoho dalších, pro ty nejmenší zajímavých věcí. Co se vybavení na tomto hřišti týká, vše je vyrobeno čistě z přírodního dřeva, které bylo ručně opracované. Z akátového dřeva jsou vyrobeny veškeré nosné a stabilizační konstrukce. Dubové dříví je použito v sestavě zejména na plošinách a stříškách.

„Kovové komponenty mají protikorozní úpravy, a to buď jako nerezový plech, nebo žárově zinkované," uvedla Lucie Švarcová, místostarostka obce Hory.
„Vybudování hřiště bylo náročné. Od získání dotace po realizaci. Musela být dodržena spousta předpisů a především bezpečnost u všech herních prvků. Jsme rádi, že projekt byl úspěšný a že naši malí obyvatelé budou mít konečně po letech kde si hrát," doplnila Lucie Švarcová.

„Je skvělé, že nám tu postavili nové hřiště. Konečně mám se svými dětmi kam chodit," řekla s úsměvem na tváři jedna z místních maminek, ke které se přidaly i další.