Divadlení festival se koná od pondělí 12. do pátku 16. června v kostele Nejsvětější Trojice a hrát se začíná každý den v 17:00. „Diváci letos uvidí dvě tradiční loutkové pohádky se sto let starými marionetami v podání Divadla BOĎI Jaroměř, které na podzim 2016 mohly vidět i děti v Austrálii. Dále se mohou těšit opět na Evu Hruškovou a Jana Přeučila s pohádkou Čert a Káča. Dřevěné divadlo Honzy Hrubce z Nového Města na Moravě děti překvapí s pohádkou O princi z knížky. A celý týden uzavírá naše Divadlo KAPSA Andělská Hora s muzikálem O Budulínkovi, které zde zároveň oslaví již 100. reprízu tohoto představení,“ uvedl za Divadlo KAPSA Vlastimil Fischer s tím, že letošek bude vlastně takovou generálkou před příštím jubilejním desátým ročníkem.

Ivan Klánský.
Beethovenovy dny s KSO začínají

„Právě větší doprovodný program chystáme až na příští ročník, ale i letos se mohou diváci po každé pohádce podívat tak trochu pod pokličku a do zákulisí. Po každém představení si děti prohlédnou loutky a některé si zkusí i rozehrát. V pátek je po pohádce plánovaný tradiční komentovaný výstup na hrad,“ dodal Fischer.

Za osmiletou existenci Andělskohorského divadlení se sem vypravilo už více než 8000 diváků a své hry tu předvedlo více než 30 různých divadel od pantomimy, klasického loutkového divadla, maňáskového divadla, přes hudební program až po klasickou činohru. Některé soubory právě na Andělce vystoupily poprvé v Karlovarském kraji.

PROGRAM:
12. 6. Divadlo BOĎI Jaroměř/ Princezna Solimánská
13. 6. Divadlo BOĎI Jaroměř/ Kašpárek a princezna
14. 6. Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila, Praha/ Čert a Káča
15. 6. Dřevěné divadlo Honzy Hrubce
Nové Město na Moravě/ O princi z knížky
16. 6. Divadlo KAPSA
Andělská Hora/ O Budulínkovi.