Velké problémy měli dobrovolní hasiči z Kyselky, aby mohli v sobotu uspořádat hasičské závody na fotbalovém hřišti v Radošově.
Jak Deník informoval už minulý týden, polovinu hřiště totiž zcela rozryli divočáci. Fotbalistům společně s hasiči se trávník podařilo do soboty částečně spravit, jenže v sobotu ráno přišla další rána. „Když jsme přišli na hřiště, zjistili jsme, že ho kanci znovu poškodili. Naštěstí se vyřádili na té části, která nebyla připravená pro závody,“ uvedl šéf hasičů z Kyselky Luboš Cupal.
Ten přiznal, že přípravy závodů byly opravdu hektické. „Abychom to všechno stihli a hřiště upravili, měli jsme daleko méně času se připravit na samotný závod,“ vysvětlil šéf hasičů.
Jak redakce Deníku zjistila, hřiště v Radošově není v regionu jediné, které není oplocené. Problém s divočáky tak může potkat i jiné fotbalové mužstvo.
Fotbalisté z Kyselky si tak nyní lámou hlavu nad tím, jak zabránit tomu, aby se kanci jejich hřišti jednou provždy vyhnuli. Na oplocení totiž nemají peníze. Dotace nebudou stačit ani na to, aby pokryly škody po řádění divočáků.
Například karlovarský výtvarník Václav Balšán jim ale radí: „Dejte k hřišti lidské vlasy. Kanci ucítí lidský pach, a na trávník nevlezou.“