„Oproti minulému roku, kdy v sezoně navštívilo infocentrum s dotazem 40 038 turistů, v letošní sezoně se jejich počet zvýšil na 44 803 osob. Pokud by počty návštěvníků byly rozptýleny do dnů rovnoměrně, mohli bychom říci, že se jedná o zhruba 370 osob denně, a to není málo,“ konstatovala vedoucí chebského infocentra Marcela Brabačová. Evidováni ve statistice jsou pouze tázající se návštěvníci. Další, kteří si pouze vezmou prospekty, započítáni nejsou. Chebské infocentrum také porovnává zájem českých a německých turistů, a to proto, že jsme v příhraničí.

„Ve srovnání českýcha německých turistů je výsledek 25 371 oproti 19 432 lidí. Počty českých návštěvníků již více než deset let nad těmi německými převažují. Nebývalo tomu tak vždy, ještě v devadesátých letech minulého století Češi infocentra v takovém množství nevyhledávali,“ poznamenala Marcela Brabačová.

To, že turistů ve městě bylo více než v předchozím roce těší i vedení města. „Jsem rád, že k nám dorazilo zhruba o 10 procent více lidí než vloni. Co jsem sám zaznamenal, tak hodně návštěvníků i z jiných měst dorazilo například na gastrofestival, který jsme letos připravili a tuto akci bychom chtělitaké nadále zachovat. Byla velmi úspěšná,“ konstatoval chebský starosta Antonín Jalovec.

Mládežnický dechový orchestr Cheb se svou taneční skupinou zajel na týdenní výlet do Španělska.
Členové chebského orchestru zahráli ve Španělsku