Podle posledních informací ale do kraje doputují vakcíny až 31. prosince. V první vlně dostane kraj 975 dávek vakcíny.

Prakticky okamžitě začne v očkovacích centrech karlovarské, sokolovské a chebské nemocnice očkování zdravotníků, zaměstnanců pobytových sociálních služeb a složek integrovaného záchranného systému.

„Prioritní je pro nás v tuto chvíli zajistit akutní zdravotní péči v nemocnicích na území regionu, činnost záchranářů a dalších složek IZS, pracovníků v zařízeních následné péče, v domovech pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ informoval Josef März, zastupitel Karlovarského kraje pro oblast zdravotnictví.

Zavřené hranice
Jaký byl rok 2020 v našem regionu

„Proto budeme v první fázi očkovat zájemce z těchto profesí. Platí to i pro praktické lékaře a ambulantní specialisty.“ Zahájení dobrovolného a bezplatného očkování zájemců z řad veřejnosti se předpokládá od února. „Kraj nyní ve spolupráci s nemocnicemi připravuje systém očkování pro veřejnost,“ řekla mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Zároveň s tím se pak stanoví ordinační doba očkovacích center. Pro imobilní zájemce se počítá s výjezdy odběrového týmu. Další vakcíny by měly dorazit v lednu.