Už dnes dá primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA) podnět právnímu oddělení, aby podalo určovací žalobu na vlastnictví golfového areálu v Olšových Vratech.

Tím tak končí jednání se společností Golf Resort, od níž vedení magistrátu požadovalo doplatit 56 milionů korun za prodej golfu, jejž si od města v roce 2004 zakoupila. Podle současných radních ale pod cenou. Za golf totiž zaplatila pouze pět milionů, ovšem ve smlouvě se Golf Resort zavázal k investicím v desítkách milionů, a navíc už před datem prodeje do areálu 24 milionů investoval. Přesto se Golf Resort snažil s městem na doplatku dohodnout. Nejprve nabídl deset milionů, pak necelých 45 milionů. Město ale požadovalo doplatit 56 milionů včetně inflační doložky, což Golf Resort odmítl.

„Prezentovaný návrh města mimo jiné postrádá logiku konstrukce ceny. Nabídka města je neakceptovatelná a ze strany naší společnosti na ni nebude dále reflektováno," odmítl návrh Vlastimil Argman, předseda představenstva. Zároveň ale požádal členy městské rady, aby celou záležitost předložili zastupitelstvu. To ale vedení města včera odmítlo.

Návrh Richarda Ullische (ČSSD), aby se rada golfem znovu zabývala, návrh předložila zastupitelům a mezi městem a Golf Resortem došlo ke smírné dohodě, nebyl přijat. Podle primátora Kulhánka se město o kompromis snažilo. „Tržní cena golfového areálu byla v roce 2004 podle znaleckého posudku, který jsme si nechali vypracovat, 110 až 150 milionů korun. My jsme ale chtěli doplatit 50 milionů a inflační doložku šest milionů. To nebyl nekorektní návrh," uvedl.

Opoziční zastupitelé kritizovali i fakt, že od vedení města neobdrželi dopis, jejž Vlastimil Argman, předseda představenstva společnosti Golf Resort, vedení města zaslal.

„Čtyři kluby mají pochybnosti a rada stojí za tím, že to do zastupitelstva dávat nebude," vyčetl vedení města Tomáš Hybner (LEV 21).

Podle primátora Kulhánka ale rada své pravomoci nepřekračuje.

Vlastimila Argmana rozhodnutí radních nepřekvapilo. „Skončilo tak to nekonečné kličkování a vlastně je to to jediné, co jsme si ve finále přáli. Pokud rada nechce své rozhodnutí revidovat, je to pouze její politické rozhodnutí," uvedl.