Dotace na opravy památek, historických objektů či budování turistických zajímavostí se podařilo získat řadě měst a organizací na Sokolovsku. Peníze, konkrétně 1,27 milionu korun, dostane například občanské sdružení Hartenberg, které plánuje opravy ve více než sto let starém objektu bývalé školy v Hřebenech. Vzniknout tu má multifunkční prostor, jenž má být součástí vzdělávací základny pro osvětu a dobrovolnické aktivity. „V budově chystáme výměnu a doplnění oken, obnovu omítek, podlah a dalších prvků v interiéru. Budeme dělat i vytápění, ale to již není součástí získaného grantu," uvedl za občanské sdružení Bedřich Loos. Část objektu školy využívá organizace již dnes. „Z počátku se sem jezdilo jen pod stany. My se ale snažíme, aby zázemí dostalo vyšší standard a mohlo se tu potkávat více skupin," doplnil Loos s tím, že avizovaná rekonstrukce odstartuje na podzim letošního roku.

Své plány má také město Loket, které dostalo 1,8 milionu na úpravu pěší zóny. „Starý asfalt chceme nahradit kamennou dlažbou," sdělil loketský radní Petr Zahradníček. Město rozdělilo projekt do dvou částí. „Na podzim začneme dělat novou dešťovou kanalizaci a připravíme povrch pro předláždění, které přijde na řadu příští rok na jaře," pokračoval Zahradníček. „Je nám také jasné, že rekonstrukce pěší zóny přinese dopravní omezení. Proto jsme také svolali jednání, kde jsme obyvatele z této lokality o všem potřebném dopředu obeznámili," dodal radní.

Na dotaci prostřednictvím organizace MAS Sokolovsko dosáhlo i město Chodov, které zvelebí areál v okolí fotbalového hřiště ve Staré Chodovské a vybuduje zde jakési centrum pro setkávání.
„Dotace činí 1,8 milionu, plus dalších 700 tisíc přidáme ze svého rozpočtu," popsal finanční rozsah projektu místostarosta Chodova Patrik Pizinger.
Další finanční prostředky, přes 600 tisíc korun, putují také do Lomnice na obnovu krovu věže kostela sv. Jiljí. Další část půjde na rozšíření a dovybavení lanového parku v Lokti. Suma 1,8 milionu pak pomůže při výstavbě rozhledny Cibulka u Oloví.