Karlovarský kraj dohodl s organizátory MFF předpremiéru rodinného snímku Mama Brasil. Festivalový film bude divákům promítnut v úterý 3. července v kinech v Ostrově, Sokolově, Chodově, Chebu, Mariánských Lázních a nově také v Kyselce.
„Snímek brazilského režiséra Gustava Pizzia, který má premiéru v českých kinech až 12. července, tak mohou lidé v regionu vidět s více než týdenním předstihem. Věřím, že se divákům bude líbit a že se nám podaří na ně přenést tu správnou festivalovou atmosféru,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Vstupné na film bude stejně jako v loňském roce za festivalovou cenu, a to 80 korun. Přesný začátek projekce bude upřesněn v programech jednotlivých kin.

Film vypráví o Ireně, která žije se svou rodinou v rozpadajícím se domku na předměstí Rio de Janeira. Skromný, ale přesto radostný život rodiny se obrátí naruby v momentě, kdy nejstarší syn Fernando dostane nečekanou nabídku hrát profesionálně házenou v Německu. Příběh o rodičích a dětech baví a slibuje, že život má spoustu barev a nových začátků.

Z mezinárodního cvičení ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště.
FOTO: Rakety i bezpilotní systémy, to bylo cvičení vojáků v Doupově