Ještě v sobotu večer žily festivalové Karlovy Vary filmem, kulturou a hudbou. Město pulzovalo filmovým rytmem a horkem téměř připomínalo Cannes. Chybělo jenom to moře, ale i to suplovala písečná pláž u Vřídelní kolonády. A pak se strhlo boží dopuštění.

Oblohu křižovaly blesky a prudký liják hnal všechny do barů a restaurací. Kdo zůstal venku, v minutě na něm nezůstala nit suchá. Prudký vítr lámal stromy a batůžkáři ve stanovém městečku nestačili chytat stany. Ulétlo jim jich přes dvacet, další vyplavil déšť. Bouřka byla tak silná, že ještě dopoledne nešla ve stanovém městečku v areálu na Rolavě elektřina.

„Stan jsem chytil, ale zlomily se tyčky. Přespali jsme v autě, stejně jako další vyplavení lidé. Někteří se schovali v recepci, jiní se ukryli, kde to šlo," uvedl Petr Kovář z Prahy, kde studuje žurnalistiku, a filmový festival si nenechal ujít. „Zůstávám, jedna bouřka mě nerozhodí. Dnes chci vidět minimálně pět filmů," dodal Kovář.

Nejen batůžkáři ve stanovém městečku se rvali s živlem, který si z načančaných Karlových Varů bral vše, co mu přišlo do cesty. Do terénu museli ihned vyjet i hasiči. Nejvážnější případ řešili ti ze stanice Karlovy Vary. „Padesát minut po půlnoci vyjížděli do Slovenské ulice, kde padající strom zavalil ženu. Hasiči ji zpoza stromu vyprostili a zraněnou předali záchranné službě," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Podle mluvčí záchranné služby Barbory Silné utrpěla žena zhmoždění zad.

„Byla ošetřena na chirurgické ambulanci a propuštěna," dodala mluvčí. Popadané stromy na řadě míst v Karlovarském kraji poškodily kabely elektrického či telefonního vedení. Další případy spadlých stromů hlásili lidé na tísňovou linku hasičů i během nedělního dopoledne. Během noci ze soboty na neděli zasahovali hasiči kvůli bouřce v Karlovarském kraji u čtyř desítek událostí.

„Vítr vyvracel a lámal stromy, ty pádem poškodily na několika místech kraje elektrické vedení," vysvětlil Martin Kasal. Na likvidaci následků bouřky se podílelo 28 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Ty zasahovaly například v Dalovicích, Novém Sedle, Chodově, Habartově, Horním Slavkově, v Kyselce i Děpoltovicích, Perninku či Svatavě.