„Každoročně pořádáme jeden výlov, který je i pro veřejnost, je to spojené se slovením Venouška, abychom věděli, jak se mu u nás daří,“ vysvětloval hospodář MO Božičany Václav Šnajdr.

Sumec je vždy velký tahákem, když se během výlovu postavilo na břeh rybníka několik desítek zvědavců. „Václav měří 173 centimetrů a váží 37 kilogramů, takže povyrostl o tři centimetry a na váze přidal tři kilogramy,“ pochvaloval si Šnajdr. Celkem bylo sloveno 2329 kilogramu kapra, to jest 1152 kusů.

Výlov rybníka v Nové Roli na Karlovarsku.Zdroj: Deník / Seifert Daniel

Dále pak 50 kilogramů tolstobika, 36 kilogramů štiky a 65 kilogramů amura. „S výlovem jsme nadmíru spokojeni, jelikož předčil naše očekávání. Takový nárůst jsme opravdu nečekali. Celkově se nám letos hodně daří,“ spokojeně bilancoval Šnajdr.
„Sezonu prakticky zakončíme tradiční Dolovnou a to 24. listopadu v chodovském Kassu, kde nebude tradičně chybět ani šupinatá tombola. Zájemci si již mohou zakoupit vstupenky v chodovském infocentru či v Kassu,“ připomněl Šnajdr.

Tradičně se zájemci mohou těšit na vánoční prodej. „Už jsme ho zahájili, a objednat si mohou zájemci kapra, amura, štiku či sumce. Naše ryba na sádkách bude stát 75 Kč za kilogram. Blatenská ryba by se pak měla pohybovat kolem 82 korun za kilogram. Letos navíc budeme mít nové prodejní místo v Bernově u Nejdku,“ dodal Šnajdr.