Nejsem žádný velký znalec kuchařského umění, ale velmi mě potěšilo, že lidé v Chyši mají o tradiční českou kuchyni zájem a umí jí uvařit skvěle, což dokázali i televiznímu štábu při natáčení pořadu o jídle. Bylo velmi fajn potvrdit si, že česká kuchyně neztrácí na svém významu. V dnešní době jsme všude bombardováni reklamami na kvalitní hamburgery, všude visí nápis Asia bistro kde nám naši Vietnamští přátelé nabízejí exotické a nadneseně znějící názvy pokrmů, které můžou být někdy i chutné, ale člověk si kolikrát raději nepředstavuje z čeho jsou a v jakých podmínkách vznikají. Trend "čím složitější název, tím větší chuťová bomba" převzala i řada restaurací a člověk, který chce skutečně něco z pravé naší kuchyně na mnoha místech bloudí jako hledač pokladů, aby se skutečně něčeho podobného dopídil. Nejsem odpůrce toho poškádlit chuťové pohárky i něčím zahraničním a exotických, ale kdyby naše jídla úplně vymizela, tak by to byla strašná škoda. Doufám, že tento názor sdílí více lidí a nestane se, že za pár let budeme jíst pouze jenom IN jídla, která nám ordinují nejrůznější obchoďáky a nadnárodní koncerny. To bych asi začal vařit i já. A toho se bojí i mé nejbližší okolí…