Karlovy Vary sice mají po půl roce nově schválenou koalici K23, ale bez obětí se to neobešlo. To, že se kvůli politice rozešlo několik letitých kamarádů, určitě bolí. A to, že se do vedení magistrátu znovu dostala ODS, může někoho i naštvat. Vždyť KOA slibovala něco jiného. Kdo ale politikům dnes věří? Leda buvol. Pikantní je ale i to, že po těch všech těch šktulatách hejbejte se už téměř nevíme kdo je kdo. Protože prakticky každá politická strana si líže rány, které za tu dobu utrpěla.

A čert aby se v tom teď vyznal. Někteří zastupitelé, kteří byli dosud s KOA v kádvacítce, jsou v opozici. To je hnutí O co jim jde, jemuž ale v kádvacettrojce uvízl radní Milan Rusev. Alternativa se v Karlových Varech téměř dotkla dna a z tohoto zastupitelského klubu zbyly trosky. Zůstal v něm Jiří Kotek a Jiří Souček. Alternativní tak už nejsou Petr Masák, Jaroslav Růžička a Viktor David. Ti šplhají po stěně K23.

V ČSSD to nyní vypadá jako v ZOO, která se zaměřila na chov lvů. Lev je Tomáš Hybner a Jana Petříková a ostatní z této strany zřejmě přijali funkci ošetřovatelů. A že lev má apetit jak se patří. Bez šrámů nezůstala ani ODS. Radka Patáková byla zastupitelkou za ODS, ale už není. ODS vyloučila ze svých řad, protože se přidala ke Karlovarskému zastupitelskému klubu. Pozor! Ten už neexistuje. Svůj jepičí život ukončil vstupem ODS do nové koalice. Přesto Radka Patáková zůstala v koalici. Jak se se svými bývalými stranickými kolegy snese, to je záhada (ne)všedního politika.

Závěr? Ani KOA nezůstala bez šrámů. Podle zastupitele Jiřího Kotka jí zbyl pan KOA, tedy primátor Kulhánek a to je vše. Jediní, kdo se baví, jsou komunisté. A proč ne, vždyť mají proč.