Tak, a je to tady zase. Vánoce. Televize může opět nabídnout spousty vánočních reklam, z nichž některé už patří mezi klasiku: „A bude mít ty žahnutý zuby nahoru?" Podle mého, toto období mají rádi především programoví ředitelé televizí, kteří nemusí myslet a jen si vezmou TV program z loňského roku, nakoupí práva na úplně stejné filmy jako x let předtím a mají hotovo.

Ano, má to svoje kouzlo, jednou za rok vidět ten stejný film, ale kolikrát to člověk může vydržet? Pokud chcete pohádkově, tak prosím:
Bylo nebylo. Obušku, z pytle ven, tak bych pohádkově popsal dnešní situaci v naší společnosti. Do toho se nám blíží prezidentská volba, myslíte, že pohádka Honza málem králem pomůže Janu Fischerovi na Hrad? Hrátky s čertem zažil Karlovarský kraj během povolebního vyjednávání, kde se podle mého doteď neví, jak to dopadlo.

Abych to tak nějak shrnul, máme z Pekla štěstí, že žijeme v zemi, kde aspoň můžeme doufat v povstání blanických rytířů. Ano, i mně by se hodily Tři oříšky, díky kterým bych možná poznal svoji Princeznu ze mlejna. Bohužel asi bych se dnes bál, že spíše narazím na Pyšnou princeznu.

Holt si budu muset počkat, než zjistím, Jak se budí princezny.