„Stará spojovací chodba byla takříkajíc strašákem naší školy. Její přestavba se sice plánovala už v minulosti, a v šuplíku dokonce dlouho ležel i projekt přestavby. Realitou se ale koridor stal až letos v létě,“ pochvaloval si Jaroslav Šafránek, ředitel Gymnázia Ostrov.

Stavební práce začaly 1. června letošního roku a jako první bylo nutné zbourat starou chodbu a připravit vše pro výstavbu nové. „Náklady na stavbu přesáhly třiadvacet milionů korun včetně DPH a vše šlo z rozpočtu Karlovarského kraje. Myslím si, že to jsou dobře investované peníze. Koridor, nové šatny i sklad jsou daleko důstojnější a hlavně pro žáky i pedagogy příjemnější,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Nové šatny a vstup do ostrovského gymnázia.Zdroj: Deník / Roman Kořínek

V rámci rekonstrukce bylo postaveno 600 nových šatních uzamykatelných skříněk, což je dostatečný počet pro všechny studenty. Součástí koridoru je i nový vstup do školní budovy, který je samozřejmě bezbariérový. „To velmi usnadňuje pohyb imobilním studentům, pedagogům a zaměstnancům,“ doplnil ředitel školy.

Společně s rekonstrukcí spojovací chodby Gymnázia v Ostrově byly prováděny stavební práce i v několika dalších školách v Karlovarském kraji. „Nově zabezpečené vstupy do budov má například Obchodní akademie v Karlových Varech. Gymnázium a střední odborná škola Chodov dostala peníze na modernizaci jazykové učebny a rekonstrukce sociálních zařízení na Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole v Chebu se ještě v těchto dnech dokončuje,“ dodal krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč. 

Ředitelem mezinárodní pěvecké soutěže A. Dvořáka, která se koná od 9. do 16. listopadu je i letos Alois Ježek.
Kariéra operních hvězd začíná na soutěži v lázních