Turisty se dvěma psíky strážník z prostoru Mlýnské kolonády vykázal, trojice malířů se stojany si ale ani nevšiml. Přitom by tu podle současných pravidel uplatňovaných městem také neměli stát. Zhruba takový měl průběh sobotní happening na podporu vystupování umělců v ulicích, aniž by si museli předem zaplatit zábor prostranství. „Zdá se mi to nesmyslné, proto jsem přišel akci podpořit. Už jsem zažil několikrát, že mě strážníci vyháněli například z parku," uvedl houslista Georgi Milev. Obrázek na podporu umělců namalovali i Libor Huml a Heda Boháčová, kteří se přišli na kolonádu podívat.

Požadavek města se nelíbí zastupiteli Jiřímu Kotkovi, jenž akci inicioval. „To je absurdní situace. Neexistuje žádná zákonná norma, která by určovala, že se jedná o zábor," zdůraznil. Postup města považuje za šikanu.

Náměstek primátora Jiří Klsák se ale domnívá, že určitá pravidla musí být nastavena. „Pouliční umělci nemohou stát všude. Proto chystáme vyhlášku, která stanoví místa určená právě pro pouliční produkce," řekl. O nové městské vyhlášce mělo jednat zastupitelstvo zítra.