Po překvapivém oznámení Karla Holoubka, majitele hokejového klubu HC Energie, že zájem o titulárního partnera multifunkční haly projevily kromě Karlovarských minerálních vod i firmy z okruhu tohoto klubu, rozhodl se primátor Petr Kulhánek (KOA) pro radikální řez.

„S koaličními partnery jsme se domluvili, že svoláme čtyřstranné jednání. Toho by se mělo účastnit vedení KV Areny, společnost Karlovarské minerální vody, hokejový klub HC Energie a vedení města. Je nezbytné posunout se dál. Dohodu nejde dělat jednostranně," vysvětlil primátor. Podle něj je hlavním uživatelem KV Areny hokejový klub HC Energie, proto nemůže být izolován od dalších klíčových rozhovorů.

Primátor Kulhánek svolá čtyřstranné jednání všech zainteresovaných co nejdříve. „Předpokládám tak do týdne až čtrnácti dnů," uvedl.

Šéf KV Areny: Jde o sportovní areál

Poněkud nešťastný je ale z celého vývoje stran hlavního sponzora KV Areny šéf multifunkční haly Roman Maleček (TOP 09). Ten se ostře ohradil proti tvrzení zastupitele Tomáše Hybnera (LEV 21), že Karlovarské minerální vody zaplatí za titulárního sponzora podstatně méně milionů, než je tomu u arén v jiných krajských městech.

„Bohužel, Tomáš Hybner obdržel neúplné informace. A plete dohromady hrušky s jablky. KV Arena obhospodařuje objekt, který pronajímá hokejovému klubu HC Energie. Titulární partner, s nímž by KV Arena uzavřela smluvní vztah, by tak byl pro tento sportovní areál, nikoliv pro hokejový klub. A jak i my jsme si ověřovali, zde jsou částky sponzorů daleko nižší než u hokeje," zdůraznil Roman Maleček. A dodal, že nikdy se tedy nemluvilo o tom, že 1,5 milionu bude mít titulární partner za vše včetně hlavního loga KV Areny.

„Je třeba vše dávat do konkrétních čísel. Opakuji, jde o partnera sportovního areálu, nikoliv hokejového klubu. A zde se částky výrazně liší. My se snažíme hledat partnera, nikoliv ponižovat hokejové sponzory," konstatoval Roman Maleček. Ten navíc doufá, že současné dohady kolem sponzorů společnost Karlovarské minerální vody neodradí a tato společnost i nadále bude s KV Arenou jednat o uzavření budoucí partnerské smlouvy.