„Lidé především namítali, že herna může přitahovat kriminální živly a negativně působí na děti, které chodí do nedaleké školy," poznamenal Kulhánek. K žádným problémům v souvislosti s provozem této herny ale v minulosti údajně nedošlo.

Ze seznamu zařízení, kde je povolen provoz hracích automatů, ale zcela jistě zmizí herny na adresách Sokolovská 407/53 a Raisova 1123/7. „Respektive z těchto zařízení musí zmizet automaty, protože porušily deklaraci o jejich provozování v Karlových Varech. Při kontrolách se zjistilo, že tady chyběly povinné bezpečnostní kamery před vchodem. Stejný nedostatek zjistila městská policie ještě u dalších dvou heren, a to v ulicích Fibichova a U Koupaliště," konstatoval Kulhánek.

Právě u posledních dvou jmenovaných heren poslali provozovatelé odvolání s tím, že kamery někdo odcizil a oni hned objednali nové. V okamžiku kontroly ovšem ještě nebyly nainstalované. Na vyzvání, aby toto tvrzení doložili příslušnými doklady, byli schopni reagovat. Předložili faktury a dodací listy, takže podle primátora nešlo o účelový výmysl, jak prohřešek zdůvodnit a vyhnout se tak postihu.

V současnosti je v seznamu provozoven s povolenými výherními automaty v Karlových Varech celkem 34 adres. O kategorickém zákazu všech heren prozatím město neuvažuje. I proto v loňském roce inicioval zastupitel Jiří Kotek sběr podpisů potřebných pro vyhlášení referenda Pro zákaz hazardu v Karlových Varech.