Velké napětí následované bujarou atmosférou a návratem víry fanoušků v náš národní hokejový tým. Tak to ve čtvrtek vypadalo ve většině restaurací, barů a hospod na Karlovarsku. Dnes se také očekává obrovský zájem fanoušků a velké napětí při zápase ze Slovenskem.

„Musím se přiznat, že letos mi některé zápasy připadal tým takový rozespalý a nevýrazný. Proto jsem na zápas šel do své oblíbené hospody se smíšenými pocity," řekl fanoušek Tomáš Beránek z Karlových Varů. „Během zápasu jsem začínal po velmi výrazně zlepšené hře věřit, že by to mohlo vyjít," doplnil.

Gól Milana Michálka těsně před koncem třetí třetiny za stavu 3:3 byl pak pro fanoušky doslova bombou a vyvolal obrovské nadšení.

„Byla to obrovská euforie. Všichni jsme skákali radostí a okamžitě jsme úspěch týmu oslavili frťanem. Samozřejmě ještě není vyhráno, ale pro mě už naši hokejisté svůj úkol splnili. Medaile bude pro mě bonusem," doplnil další z fanoušků. Ten dodal, že rozdělení do semifinále mu naprosto vyhovuje. „Celkem myslím, že umíme na Slováky hrát, i když poražením Kanady také ukázali sílu," řekl fanoušek.

Hokej si nenechali ujít ani lidé v menších obcích. „Fandili jsme v místní fotbalové klubovně. Atmosféra byla skvělá a jsem rád, jak to dopadlo. Budeme určitě fandit i dnes," řekli bratři Jindřich a Václav Machovi z Perninku.

Zájem o hokej potvrzují i provozovatelé restaurací a hospod. „Rezervovaných stolů máme opravdu hodně. Očekáváme dnes bouřlivou atmosféru," uvedl například personál karlovarského Ventura Pubu.