Kulturní sezona totiž skončí ve velkém, akcí Pod palbou. V sobotu 21. října se můžete od 16 do 22 hodin těšit na to nejlepší, šermířské umění vám předvedou skupiny Bohemica Sanguis, Fechtýři, Mortis, ostřílení Savioli a Jednota panská. Ti všichni se utkají na kordy, meče i dýky. Ale nebojte se, dočkáte se i pořádné rány, protože historické palné zbraně zažehne skupina Darkness. A po západu slunce, když se všude setmí a vám začne být tak trochu zima, vás rozehřeje se svou plamennou show Ohnivé divadlo Ignis.

Nedělní program bude stejně nabitý jako ten sobotní. Historické zbraně, kam se podíváte. Obzvlášť v neděli mezi 10. a 17. hodinou. Celodenní program si užijí děti i jejich doprovod. Šermířské skupiny Bohemica Sanguis, Fechtýřů, Mortis, Savioli a Jednoty panské opět pozvednou své zbraně k boji. Těšit se ale můžete také na poutavé přednášky o vývoji historických palných zbraní, které přiveze skupina Darkness.

Vše uvidíte na vlastní oči, protože k bojům dojde naživo a bez vytáček. Máte jedinečnou šanci zažít na vlastní kůži, jak hřmí dělo, kdy stačí jedna rána a duní vám celé tělo. V hradním stánku potom můžete popít teplou medovinu nebo hornohradské víno. A Petr Binder 'Hroch' představí svou novou knihu.

Ilustrační foto.
FOTO: Mladí, začínající rybáři závodili v lovu na udici už tradičně Na Kocandě