„Naším cílem bylo více rozšířit nabídku služeb, a to i pro veřejnost. A nebudu lhát, když řeknu, že si i díky tomu můžeme přivydělat," řekl ředitel Domova mládeže Ladislav Novák.

Podle ředitele nebyly ani vstupní investice, které padly především na pořízení skříněk, velké. „Náklady byly do třiceti tisíc a přijali jsme navíc jednoho plavčíka, který doplnil náš tým," upřesnil.

A jak bude v praxi vypadat návštěvní doba? „Zatím jsme přistoupili k návštěvám jen o víkendech a prázdninách, protože zde probíhá výuka a máme smlouvu s řadou organizací, které využívají náš bazén," uvedl Novák.

O první zátěžový test se postaral minulý víkend, kdy byl bazén poprvé otevřen. „Celé dva dny byl vstup do bazénu zadarmo. Především kvůli tomu, abychom lidi nalákali a ověřili si, že vše funguje tak jak má," dodal ředitel.

S první návštěvou zavládla i relativní spokojenost. Do bazénu si našla během dvou dnů cestu téměř stovka plavců. Mimo tuto otevírací akci bylo vstupné stanoveno na 50 korun plus dalších 50 korun jako vratná záloha na klíč od skříněk. „Chceme, aby tato cena vydržela. Neděláme si ambice dělat konkurenci velkým bazénům. Během prázdnin chceme vymyslet plán, aby byl bazén otevřen pro veřejnost i během všedních dní, bude to chtít vymyslet nový harmonogram," uzavřel Novák.

„Bydlím od intru kousek a tak jsem se tam zašel podívat. Nejvíc musím ocenit, že si tam v klidu zaplavu a nemusím řešit hlavu na hlavě," řekl jeden z prvních návštěvníků Jakub Adamec.