Téměř osm milionů investuje karlovarský magistrát do Husovky. Po náročné rekonstrukci zde mají vzniknout i pokoje pro herce městského divadla.

„Tento objekt si město rozhodlo ponechat, ovšem jeho energetická náročnost je velká. Proto jej musíme opravit," uvedl náměstek Jaroslav Růžička. Stavební úpravy se tak dotknou nejen pláště budovy, ale i interiéru. Vyměněna budou okna, dveře a některé současné kanceláře se změní na byty. Rekonstrukce Husovky, na niž už má magistrát stavební povolení, bude zahájena v letních měsících.

„Hodnota zakázky je sedm milionů 880 tisíc korun. Po opravě zde zůstanou kanceláře pro Karlovarský symfonický orchestr, infocentra a dílny Městského divadla," doplnil Růžička.

Město uhradí rekonstrukci Husovky z vlastního rozpočtu.

„Musíme se obejít bez dotací, protože památkáři nám k zateplení budovy nedali souhlas," vysvětlil náměstek.

Husovka, jejíž přízemí využívá i klub Paderewski, původně sloužila jako základní škola. Ta zde ale byla zrušena a například ze sportovního hřiště je dnes parkoviště. Budova už má jednu náročnou rekonstrukci za sebou.

Přestavba přízemí na divadlo malých forem s přilehlým barem si tehdy vyžádala přes deset milionů korun. Prostory pak využívalo městské divadlo, bar a kavárnu město pronajímalo.

V horním patře vznikl i byt pro ředitele divadla.Po zrušení souboru město zvažovalo její prodej, ovšem z toho nakonec sešlo. Budova nyní slouží jako zázemí pro městské organizace.