Volební lídři. Kandidují do parlamentních voleb. Stojí na náměstí, rozdávají nám plakáty, z hrdel jim zurčí volební hesla, sliby, nabízejí řešení a skvělou budoucnost.

Jsou ale také lidé, kteří mají vlastní rodiny a problémy jako my.

My jsme volebním lídrům proto položili několik otázek:

1) Jaká byla vaše dosavadní kariéra? Která zaměstnání jste vystřídal(a)? Kolik je vám let? Pokud byste ve volbách neuspěl(a), čemu byste se v budoucnu věnoval)a)?

2) Která kniha vám nikdy nechybí na nočním stolku, ke které se rád(a) vracíte?

3) Jaké je vaše oblíbené jídlo a kterým rádi pohostíte své přátele? Máte recept?

4) Kolik jazyků ovládáte?

5) Sportujete? Jak si nejvíce odpočinete a jak relaxujete? Kdy jste naposledy absolvoval lázeňskou péči a kde? Jsme přece jenom krajem lázní…

6) Dokážete si představit, jak bude vypadat Karlovarský kraj za dvacet let? V reálu, ne jaký by měl být podle vás…

Josef Kvasnička, lídr Strany práv občanů Zemanovci

Josef Kvasnička, lídr Strany práv občanů Zemanovci

1. Od 21 let do 42 let jsem pracoval jako policista na úseku odhalování hospodářské kriminality z toho pět let jsem byl vedoucím tohoto pracoviště hospodářské kriminality. Od roku 1992 jsem pracoval jako právník městských a obecních úřadů. Od roku 1994 do r. 1998 jsem byl starostou města Plesná a pak člen MěZ Plesná. Od roku 1992 jsem OSVČ a podnikatel v oblasti realit, služeb a stavebnictví. Je mi 63 let a pokud neuspěji ve volbách, tak se budu dále věnovat svému podnikání, během kterého se mi podařilo spoluvytvořit 362 pracovních míst, obnovit několik zdevastovaných objektů a pomoci v humanitární oblasti.

2. Vzhledem k tomu, že jsem pracovně velmi vytížen, tak mi mnoho času,na čtení zábavné literatury, nezbývá. Přesto na mém nočním stolku je stále kniha „Záhady českých dějin" a „Encyklopedický slovník".

3. Oblíbených jídel mám více a hlavně česká jídla. Vařit neumím, přesto umím pohostit zabíjačkovým jídelníčkem.

4. Cizí jazyky neovládám, přesto se domluvím německy a rusky.

5. Sport mám rád, ale aktivně žádný neprovozuji. Přesto běhání, jízda na kole, posilování mi nedělají problémy. (Ve svých 63 letech uběhnu 10 km, bez přírazu po laně vyšplhám do výšky 5m a v jedné ruce uzvednu nad hlavu 45 kg.

6. V Karlovarském kraji žiji od narození, tedy 63 let, a chtěl bych zde ještě několik let žít, proto mi velmi záleží na tom, jak bude náš kraj vypadat. No a za 20 let to je brzy. A pokud se Strana práv občanů ZEMANOVCI dostane do Poslanecké sněmovny, tak bude dělat vše pro to, aby v našem kraji bylo více práce, rozvíjelo se lázeňství, které je nám vlastní, více se sportovalo již od dětství a občané byli spokojenější.

To všem přeje JUDr. Josef Kvasnička, lídr SPOZ za Karlovarský kraj do Poslanecké sněmovny.

Petr Jurča, lídr Strany  soukromníků ČR

Petr Jurča, lídr Strany soukromníků ČR

1. Narodil jsem se v roce 1965 v Karlových Varech. Po ukončení studia v roce 1984 na SPŠ Ostrov, obor Měření a regulace, jsem nastoupil na Palivový kombinát Vřesová, provoz Důl Jiří. Zde jsem pracoval jako servisní technik MaR důlních strojů a zařízení do roku 1985, kdy jsem nastoupil na základní vojenskou službu. Po vojně jsem do konce roku 1989 dále pracoval na Dole Jiří. V roce1990 jsem nastoupil u Tesly Kolín jako technik řídících systémů a CNC strojů.

V roce 1993 jsem založil se dvěma společníky, firmu na vývoj a výrobu průmyslových a vážících systémů, které prodáváme a instalujeme nejen v ČR, ale také v různých zemích celého světa.

Pokud bych ve volbách neuspěl, budu pokračovat v rozvoji své firmy.

2. Rád si přečtu knihu o historii, sci-fi a občas nějakou detektivku.

3. Svíčková a na různé způsoby grilované maso.

4. Ruštinu a částečně angličtinu.

5. Snažím se aktivně jezdit na kole, občas si zajdu zaplavat a v zimě lyžuji. Nejvíce si odpočinu, při zmíněných sportech a v sauně.

Rád bych si příští rok dopřál nějakou lázeňskou proceduru. Zatím na to nebyl čas.

6. To je docela těžké. Stačí si vzpomenout, jak vypadala města a vesnice v našem kraji před 25 lety, a v té době, bych nevěřil, že se to změní. Dnes jsou modernější a upravenější. Bohužel, ještě je dnes dost vesnic a městeček, kde se zastavil čas. Přitom jsou na turisticky atraktivních místech (Slavkovský les, Krušné hory). Rád bych viděl, že bude trend modernizace pokračovat i v těchto oblastech,tak aby zde žilo více lidí a bylo zde živěji.

Miloš Patera, lídr hnutí Hlavu vzhůru

Miloš Patera, lídr hnutí Hlavu vzhůru

1. Jmenuji se Miloš Patera, jsem vysokoškolsky vzdělán, jsem absolvent VŠ stavební v Praze. Je mi 51 let. Dosavadní kariéra je následovná: stavbyvedoucí u PS Karlovy Vary, poté První stavební a.s.,pak Lias Vintířov, LSM k.s., kde jsem pracoval již jako vedoucí obchodu a marketingu. V současnosti pracuji jako živnostník či OSVČ.

V případě volebního neúspěchu, pokud to tak mohu nazvat, budu pracovat opět jako OSVČ. Jsem navíc členem ČKAIT a soudním znalcem v oboru stavebnictví.

2. Kniha je to Sex pro golfisty, je to s troškou nadsázky, ale tuto knihu tam skutečně mám. Jinak knih mám ve své knihovně pochopitelně více a jsou to tituly od Haškova Švejka počínaje až po Hellerovu Hlavu XXII konče. I kniha si totiž říká o náladu čtenáře.

3. S oblíbeností jídel je to snad ještě horší než s knihami. Dnes se totiž roztrhl pytel s jídly a jejich přípravou. Kdykoli se podívám na televizi, někdo mi říká, jakou mňamku zrovna vaří. To samé děti. Jinak mám rád celou českou kuchyni, ze zahraničních pak italskou a z orientálních pak thajskou nebo čínskou. Jelikož doma vaří žena, žádný recept vám neřeknu. Když náhodou totiž vařím sám, je to natolik „kuchařské kouzlo", které se mi již nikdy nepodaří zopakovat.

4. Čeština, ruština, němčina.

5. Ze sportů mám velice rád lyžování, pohyb ve vodě, rekreační jízdu na kole a pro rekreaci čistou chůzi. Relaxuji při všech těchto sportech a procházkou se psy. Čistě lázeňskou péči jsem si užíval v Lázních Třeboň a pochopitelně i v Karlových Varech.

6. Když zavřu oči a dám se do vizionářství, vidím kraj docela milý, s nižší plošnou obydleností, s lázeňskou péčí a lehkým průmyslem, s rozvinutým turistickým ruchem. Večer pak ožijí městská i obecní centra čilým lidským hemžením a kulturním pohybem.Na závěr bych snad ještě zmínil i hotovou silnici R1/6, kolem které kvetou průmyslové zóny a dojíždějící pracovníci.