Jde o zchátralý objekt, který byl dlouhé roky nevyužíván. Po rekonstrukci by zde podle starosty města Bronislava Grulicha mělo vzniknout celkem deset nových bytů.

„Čtyři z nich budou mít velkou plochu, a to více než 80 metrů čtverečních, dva dokonce více než 100. Nepůjde o žádné sociální bydlení ale o klasické byty, které si chceme ponechat ve svém majetku. Předpokládáme, že by je mohli využívat například lékaři. Ve městě totiž chybí zubař i pediatr, kterým bychom tak mohli nabídnout kvalitní bydlení. O nájemci rozhodne licitace,“ uvedl starosta Grulich s tím, že součástí domu jsou i garáže.

Vilu na rohu Svahové a Moskevské ulice nabízí společnost Remax za 175 milionů korun.
FOTO: Přepych a luxus. I takové domy jsou v Karlových Varech na prodej

S rekonstrukcí se začalo už vloni na podzim, hotovo má být do konce letošního roku. Celkové náklady jsou odhadovány na 25 milionů korun.

Přestavbou obytného domu pokračuje město ve zvelebování náměstí Na Slovanech, kde se nachází také dům s pečovatelskou službou, která začala už před sedmi lety. Vznikl zde tak parčík s odpočinkovou zónou a lavičkami, kudy protéká potůček. Nachází se tu i altán, přírodní lávky a dřevěné prvky pro děti.