Na novou mateřskou školku čekali místní předškoláci již od roku 2004, kdy obě stávající budovy mateřské školy byly shledány za hygienicky naprosto nevhodné.

Město začalo ihned shánět finanční zdroje, které by pomohly představy o nové školce zrealizovat. Po několikaletém shánění vypomohlo nakonec ministerstvo financí. Městu zaslalo 6 milionů korun a zbytek do celkové sumy, jež se vyšplhá k 10 milionům korun, doplatí město ze svého vlastního rozpočtu. Po vybrání vhodného objektu byla zahájena rozsáhlá přestavba, během které byly vybudovány nové třídy, v podlaží technické zázemí a ve druhém patře sborovna a kancelář ředitelky.

Nová barevná školka má kapacitu 80 dětí a hned od pondělí 26. března 2012, kdy se do ní všichni předškoláci kompletně přestěhovali, je zcela naplněná. Velkým přínosem pro děti nejsou jen nové vnitřní prostory, ale také venkovní hřiště, které je přes dopolední hodiny určeno pouze pro ně.

Na slavnostní otevření nebyli pozváni jen ti, kteří se o realizaci tohoto projektu zasloužili, ale také ti, kteří budou nové prostory obývat. Před desátou hodinou se všichni hosté sešli před hlavním vstupem a po přestřižení červené stuhy, jehož se ujali pan starosta Bronislav Grulich a pan ředitel Jan Musil, plni očekávání vstoupili dovnitř.

Spokojené úsměvy a vykulené oči dětí byly jasným důkazem, že se nová školka povedla a že se do ní budou děti těšit. Aby se děti trochu svým opatrovníkům odvděčily, připravily si pro ně krátká vystoupení, která byla pro přihlížející jistě tou pravou odměnou. Na pomoc si pak děti ze školky přivolaly ještě starší kamarády ze základní školy, kteří pro tuto slavností událost připravili společné pohádkové představení pěveckého sboru Macus Chorus a divadelního souboru Velký div Kuri-Kuri.

Slavnostní otevření proběhlo v přátelském a pohodovém duchu. Přejeme tedy nové školce, aby tento duch v ní vládl již napořád.

(eva)