Muzeum v Chebu hledá nového ředitele. Nastoupit by měl už v srpnu. Po dvaceti letech se totiž rozhodla odejít Eva Dittertová, která byla ředitelkou jak chebského, tak po tři roky Karlovarského krajského muzea.

Rezignací Evy Dittertové, která odchází k 31. červenci, se v tomto týdnu zabývali krajští radní. Eva Valjentová, radní pro oblast kultury, uvedla, že již vyhlásili výběrové řízení na nového ředitele.

„K tomuto kroku se rozhodla v zájmu dalšího poklidného fungování muzea,“ uvedla s tím, že její odchod souvisí s napjatou atmosférou, která v muzeu panovala.

To vlastně potvrdila také sama Eva Dittertová.

„Bohužel musím konstatovat, že není shoda mých koncepcí, plánů a dalších vizí rozvoje muzea se stávajícími zaměstnanci. To je ten hlavní důvod mého odstoupení,“ dodala Eva Dittertová.

V kuloárech se ale objevila také jiná informace, která vyvrací, že by za odchodem stály nějaké problémy.

„Eva Dittertová je podle mého názoru natolik silná osobnost, že by ji nepříznivé klima nerozhodilo,“ řekl Deníku důvěryhodný zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno. „Už delší dobu se mluví o tom, že má odejít kvůli jiné, atraktivní pracovní příležitosti.“

Běžní návštěvníci muzea ale ani netuší, že se v této organizaci něco děje.

„Navenek působí chebské muzeum klidným a organizovaným dojmem,“ uvedl Petr Tomášek z Chebu. „Naposledy jsem si perfektně užil třeba Muzejní noc,“ dodal Cheban k tématu.

Vladimír Kučera

Václava Simeonová