Dva jednatelé, Petr Masák (nezávislý) a René Weis (ODS), budou brát měsíčně o šest tisíc korun více. Celkem tedy jednadvacet tisíc korun. Zvýšení odměny jim posvětila rada města.

Proti tomu se ovšem ozvali opoziční zastupitelé. Jaroslav Fujdiar (O co jim jde) se jich ptal, za co budou brát více, když jim odpadla starost o krámky na tržišti ve Varšavské ulici, které město pronajalo, a práce na letním kině jsou už v podstatě mizivé. Podle vedení magistrátu ale KV City dostane navíc na starosti informační systém města a také opravy opěrných zdí. Ty měl dosud v kompetenci odbor majetku města.

Podle opozice je nárůst platů obou jednatelů KV City nemravný a práce, kterou navýšení peněz obhajují, je pouze zástupným manévrem, jak dvacetitisícový plat zdůvodnit. Na opravu opěrných zdí si totiž KV City bude muset najmout odborníky a podle ČSSD už informační systém přehledně zpracoval bývalý náměstek Petr Keřka.

Zastupitel a jednatel KV City Petr Masák ale nevidí v navýšení odměn žádný problém. Argumentoval náročnou prací, která vyžaduje čas obou jednatelů této společnosti.

Zatímco Masák byl v klidu, o podnikatele v předsálí auly krajského úřadu se pokoušel infarkt. „Tenhle plat u mě nemá ani zkušená a renomovaná pracovnice. To je naprosto nestydaté," naštvaně uvedl jeden z renomovaných podnikatelů.