Od dnešního dne je připraven pestrý program v hotelu Thermal. Na festival dorazí filmové hvězdy cestovatelských dokumentů.

„Naše hlavní hvězda Mike Rutzen je známý mimo jiné tím, že natáčí žraloka bílého, ale zásadně v noci, kdy žralok loví. Osobně se mohou návštěvníci festivalu s Mikem potkat v 18.45 ve Velkém sále Grandhotelu Pupp, setkat se mohou i sdalšími hvězdami festivalu například herečkou Kateřinou Macháčkovou, která bude v pátek v Thermále vyprávět o svém Útěku z ráje, chybět samozřějmě nebude všem dobře známý cestovatel Miloslav Stingl, se svým vyprávěním byl jsem třikrát na Tahiti, myslím, ale, že pan Stingl tam byl minimálně čtyřikrát", dodal prezident festivalu Josef Schutz ze společnosti Avant Promotion, která festival pro zadavetele, státní agenturu CzechTourism, již od devadesátých let produkuje.

„Novinkou festivalu je i cestovatelská sobota pro ty, kteří z časových důvodů festival nestihnou ve všední dny, v sobotu promítneme ty nejlepší snímky letošního festivalu a zároveň jsou připraveny napínavé cestovatelské příběhy, třeby o voodoo, nebo zombie, v sobotu bude v Thermalu i známá dvojice Iveta Toušlová a Josef Maršál z Toulavé kamery. Chybět nebudou ani střípky z letošní letní olympiády, host je naším utajovaným překvapením," doplnil Josef Schütz.