„Výstava je prodejní a bude otevřena v sobotu i neděli vždy od 10 do 17 hodin. K vidění bude dvě stě deset koček od celkem sto deseti vystavovatelů,“ potvrdil Jan Choulík, manažer výstavy z Klubu koček Karlovy Vary.

Ten potvrdil, že vystavovatelé nebudou pouze tuzemští, ale dorazí i z mnoha dalších zemí. „Přijedou i lidé z Polska, Německa, Itálie, Ukrajiny. Dokonce dorazí i vystavovatelka z Itálie, která jede do Čech poprvé a vybrala si zrovna naši výstavu. To nás samozřejmě velmi těší, stejně jako máme radost, že naše akce je vždy velmi kladně hodnocená,“ doplnil manažer.

Výstava nabídne opravdu velmi pestrý výčet plemen koček. Nebudou chybět britské, mainská mývalí, perské, nebo bengálské. Bude jich ale samozřejmě ještě mnohem více.

Elegantní zvířata budou hodnotit posuzovatelé z Čech, Rakouska, Německa i Norska.

Výstava se koná pod záštitou primátora města Karlovy Vary Petra Kulhánka a ten ocení vybranou kočku, stejně jako hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný. 

Vstupné nastavili organizátoři na dnešní dobu velmi příznivé. Dospělí zaplatí za vstupné padesát korun a pro děti je za dvacet korun. „Návštěvnost naší výstavy je vždy velmi dobrá, za což jsme rádi. Kapacita sálu je omezená a například minulý rok byla naplněná po střechu,“ potvrdil manažer výstavy Choulík.

Lidé si navíc budou moci na výstavě pořídit i koťátka, či široký sortiment zboží pro kočky. „Zajištěno je také občerstvení a děti se mohou těšit například na malování na obličej. Snažili jsme se tedy akci koncipovat tak, aby se líbila celé rodině,“ láká manažer Choulík.

Zájem lidí o tato ušlechtilá zvířata potvrzuje i fakt, že Mezinárodní výstava koček byla v loňském roce nejvíce navštívenou akcí v celém Lidovém domě, a to v silné konkurenci celé řady dalších akcí i koncertů.