„První opatření se týká kanalizační sítě v Horním Žďáru, kde kanalizaci staví Vodohospodářské sdružení obcí Karlovarska, kterého jsme členem, a přispějeme mu polovinou nákladů, tedy částkou milion padesát tisíc korun,“ říká starosta města Jan Bureš.

Město a sdružení ale platí pouze páteřní svod, přípojky k jednotlivým domům si musí obyvatelé zaplatit sami. Celkem se to dotkne osmi rodinných domů, ve kterých žije osmadvacet lidí.

Druhá částka, tentokrát jeden a půl milionu korun, putuje rovněž na účet Vodohospodářského sdružení Karlovarska, které buduje kanalizaci v Květnové. Tam na připojení čeká 160 obyvatel a práce budou rozděleny do tří etap.

„První je hotová a další budou následovat v roce 2020, případně ještě v roce 2021, pokud se to v příštím kalendářním roce celé nestihne,“ uvádí starosta Ostrova. Upozorňuje, že v Květnové je třeba vybudovat páteřní kanalizaci o délce zhruba 1,6 kilometru.

„Jedná se o kanalizaci tlakovou, nikoliv spádovou nebo gravitační, jak se jí někdy říká,“ dodává Jan Bureš s tím, že systém tlakové kanalizace byl odborníky doporučen jako nejlepší řešení.

Ilustrační foto.
Rapper Marpo přiveze Troublegang i novou desku do Lidového domu ve Staré Roli