Na město pohlíží Ing. arch. Jan Matoušek jako rodák i jako architekt a urbanista vnímající prostorové vazby, složitou historii i příležitosti hlavního města kraje.

Jak vypadá současné město? Kde jsou jeho rezervy? Jsou Vary atraktivním městem pro žití? Jak je pro město důležité lázeňství a jaké jsou jeho další hodnoty? Jaká je současná strategie Karlových Varů? Během přednášky a následné diskuse se pokusíme společně nalézt odpovědi na tyto klíčové otázky.

„Důležitým úkolem naší kanceláře je komunikace s veřejností a její zapojení do plánování prostorové vize města. Prvním krokem v tomto procesu byla například soutěž na naší facebookové stránce o procházku městem s naším týmem,“ uvedl ředitel KAM Petr Kropp.

V září pak pořádá KAM pro veřejnost výstavu o veřejném prostoru, v rámci které budou pořádány i přednášky odborníků na toto téma. „Chceme tak v lidech podnítit zájem o místo, ve kterém žijí,“ poznamenal Kropp.

KV Arena
Za KV Arenu padla hlava. Rada odvolala jednoho z obviněných

KAM začíná v současné době hledat budoucí vizi města Karlovy Vary. Popsání a zanalyzování současného stavu je důležitým startovním bodem. „Přijďte k aktuálnímu stavu města říct své a diskutujte s těmi, kteří hledají jeho hlavní teze. Více informací o všech akcích KAM můžete najít na stránkách www.kamkv.cz nebo na Facebooku,“ dodal Kropp.

KAM vznikla v Karlových Varech po vzoru Brna a Prahy letos v březnu. Po mnoha letech bude koncepčně řešit palčivé problémy s rozvojem města, urbanismem i architekturou Kromě toho bude organizovat přednášky, semináře a workshopy, na nichž se lidé dozvědí představy o rozvoji Karlových Varů a o návrzích na řešení současných palčivých urbanistických problémů města.

Kdy na přednášku?Přednáška se uskuteční v prostorech KAM na náměstí Dr. M. Horákové v pavilonu D v úterý 28. srpna. Začátek akce je v 18 hodin a vstup je zdarma. Před začátkem přednášky samotné se poprvé veřejnosti představí tým kanceláře, který návštěvníky seznámí se svou prací a s důvody, proč organizace tohoto typu v Karlových Varech vznikla.