Vedení města se musí vyrovnat s několika prohranými soudními spory a na svou obranu je vysvětluje tak, že je to dědictví po bývalém vedení města. Tedy než na radnici usedla KOA. A to už doslova rozlítilo městského zastupitele a okresního předsedu ČSSD Michala Riška, který se vůči primátorovým slovům na adresu ČSSD, která vnímá jako poškozování značky sociálních demokratů, nekompromisně ohradil.

„Chápu, že ve vašem politickém vnímání je potřeba za všech okolností nalézat a pojmenovávat všechny ty, co mohou za neúspěchy, a zároveň mlčet o úspěších všech cizích, ale to vás již dnes neomlouvá, především potom co již více než čtyři roky odpovídáte za politická rozhodnutí a jejich přímý dopad na občany města Karlovy Vary," napsal Riško primátorovi Kulhánkovi (KOA). A zároveň jej důrazně žádá, aby pojmenoval a obžaloval ty, kteří podle primátorových indicií a faktů mohou za současný zmar v Karlových Varech. „A to s ohledem na vládnutí v něm v dobách před vámi, na něž se soustavně vymlouváte. Označte je, dejte jim skutečnou tvář. Přestaňte se schovávat za politickou značku ČSSD, to vám nepřísluší," nabádá Riško primátora Kulhánka. Michal Riško míní, že primátorovo soustavné okopávání ČSSD v médiích jako symbolu neúspěchu současného vedení města musí přestat.

Jenomže primátor Kulhánek se také nedal. „Přiznávám, že netuším, o jakém okopávání píšete. Za sebe samého si nejsem žádného vědom, předpokládám ani nevědomky jsem žádné takové nevypouštěl, nemám k tomu důvod. Přestože ČSSD není úplně moje krevní skupina, chovám se vždy ke všem partnerům korektně a to stejné očekávám od nich," odpověděl Michalu Riškovi.

A zdůraznil, že nemá žádný důvod okopávat kotníky ČSSD už proto, že útoky vůči jeho osobě relativně přestaly. „Na úrovni kraje byl dokonce ustaven koaliční model, kde spolupracujeme, a bez ostychu musím uvést, že jsem měl radost, když se hejtmanem kraje stal Martin Havel, se kterým se mi vždy spolupracovalo a komunikovalo nadstandardně dobře," odmítl jakékoliv podezírání z osočování ČSSD. Primátor Kulhánek Michalu Riškovi také připomněl, že k pochybení ČSSD i ODS před lety došlo, například při výstavbě KV Areny, a toto pochybení může nyní Karlovaráky stát miliony korun, a že tehdy městskou vládu tvořila koalice ODS a ČSSD. „S tím toho asi mnoho neuděláme, to je zkrátka fakt," doplnil primátor Kulhánek.

Ostrá výměna názorů bude zřejmě pokračovat i na zasedání karlovarského zastupitelstva v úterý 24. března v Lidovém domě ve Staré Roli. Michal Riško už dříve pro Deník uvedl, že neúspěchy v soudních sporech by mělo vedení města zdůvodnit, a uvedl, že to vše je na primátorovo odvolání.