To je výčet prací a vybavení, které nechal karlovarský magistrát udělat během prázdninových měsíců v mateřských školách. Celkové investice se nakonec vyšplhaly na více než 13 milionů korun.´

Nejrozsáhlejší rekonstrukce proběhla v mateřské škole ve Východní ulici, kde se náklady na takzvané zajištění energetických úspor vyšplhaly na více jak 4,3 milionu. Vedle nových oken a zateplení dostaly budovy barevně výraznou fasádu, proběhla zde také výmalba interiérů a pokládka nových podlahových krytin.

Nová okna a fasádu dostala také školka ve čtvrti Sedlec, kde ještě finišuje stavba zbrusu nového brouzdaliště. Výměna oken proběhla například v zařízeních v Krymské ulici, zateplením prošly školky ve Vilové nebo Krušnohorské ulici.

Během prázdnin pak byl dokončen velký projekt rekonstrukce mateřské školy v Javorové ulici, který byl zahájen již v loňském roce. Zde se jednalo o provedení kompletního zateplení objektu a výměny výplní otvorů za plastové, nově byly provedeny klempířské prvky, nová elektroinstalace a slaboproudé rozvody, rozvody vody a kanalizace a rozvody ústředního vytápění včetně úpravy přípravy TUV.

„Jsem spokojen s objemem a průběhem rekonstrukcí v našich školkách. Zároveň bych chtěl poděkovat personálu jednotlivých zařízení za to, že se v posledních dnech prázdnin a často i o víkendech velkou měrou podílel na úklidu a přípravě školek, tak aby byly v maximálně možné míře připraveny na začátek školního roku. V některých školkách ještě rekonstrukce finišují, jejich průběh ale nenaruší běžný provoz," uvedl po prohlídce školek 1. náměstek primátora Petr Bursík.