Jiřího Vaněčka v tajné volbě podpořilo 58 z celkového počtu 71 delegátů. „Velice si vážím důvěry, kterou jsem od delegátů obdržel. Při podpoře na úrovni osmdesáti procent přítomných delegátů považuji svůj mandát nejen za obnovený, ale také za velmi silný. Budu se snažit, abych nezklamal, a jsem rád, že byla podpořena i rekonstrukce místní rady," uvedl. V reakci na krok předsedy Jiřího Vaněčka odstoupili po pro ODS letošních neúspěšných volbách i další čelní představitelé místního sdružení, volební sněm tedy volil celé vedení organizace.

Jiří Vaněček, opětovně zvolený předseda karlovarské ODS, pak delegátům navrhl, aby nové vedení bylo kvůli snižující se členské základně ODS zúženo z původního počtu 13 členů nově na devět členů a počet místopředsedů snížen na jednoho.

V nově zvoleném vedení tak zasedá nový místopředseda Ivan Vrzal a členové Veronika Vlková, Petr Bursík, Viktor Linhart, Roman Bilský, Jana Milivojevičová, Jan Řezáč a Tomáš Nesrsta. Novými tvářemi ve vedení karlovarské ODS se stali Petr Bursík a Tomáš Nesrsta.