Vyjádření organizátorů MFF KV

Jsme si vědomi, že během slavnostního zahájení MFF Karlovy Vary došlo bohužel z části k nedodržení nařízení ministerstva zdravotnictví o povinném zakrytí dýchacích cest respirátory nebo nanorouškami.

Vzniklá situace nás mrzí, protože jsme ve spolupráci s odborníky a Krajskou hygienickou stanicí Karlovy Vary připravili rozsáhlý systém bezpečnostních opatření a jeho součástí byla i informační kampaň týkající se podmínek návštěvy festivalových představení.

Naši hosté a návštěvníci byli také před příjezdem, před zahajovacím večerem i v jeho průběhu upozorňováni na podmínku používání respirátorů či nanoroušek, a to nejen hosteskami u vstupu do sálu a tištěnými informacemi v předsálí. Prostředky na ochranu dýchacích cest byly rovněž v předsálí k dispozici. Dodržení těchto podmínek je však osobní odpovědností každé konkrétní osoby.

Rádi bychom zdůraznili, že všichni hosté slavnostního zahájení předem prokázali svou bezinfekčnost v rámci našeho covid-safe systému (na základě platných certifikátů).

Chceme také zdůraznit, že na veřejná filmová představení MFF KV mají návštěvníci přístup pouze po prokázání bezinfekčnosti a jsou důsledně informováni o povinnosti zakrytí dýchacích cest (mimo jiné osobním upozorněním hostesek u vstupu do sálu, viditelně umístěnými tištěnými informace a slidem na promítací plátno apod). Průběžné kontroly, které provádíme, nám ukazují, že toto nařízení je až na drobné výjimky zcela respektováno, což dokládáme fotodokumentací.

V tomto smyslu budeme informovat i Krajskou hygienickou stanici Karlovy Vary, s jejímiž pracovníky jsme v pravidelném kontaktu.

Pořadatelé festivalu