Porazili tak kolegy z profesionálních sborů z celé republiky, kolegy podnikové hasiče či hasiče ze Slovenska. Karlovarské družstvo si tak po loňském výborném umístění na republikovém šampionátu v této náročné disciplíně připsalo další cenný úspěch.

Do Prahy jelo z Karlových Varů bojovat družstvo ve složení velitel Pavel Všelko, zdravotník Lukáš Vozka a hasiči Petr Matoušek a Martin Hrubec. „Po vylosovaném scénáři se museli rozhodnout, kudy se ke zraněné osobě v havarovaném vozidle dostanou, a především zvolit co nejšetrnější cestu, kudy zraněného z auta vyprostit," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Sbor rozhodčích hodnotí právě zvolenou taktiku, vybranou techniku samotného vyproštění i poskytnutí předlékařské péče. To celé musí družstvo zvládnout v daném časovém limitu. „Přidělené body pak rozhodly, že vítězem letošního ročníku memoriálu se stalo právě karlovarské družstvo, druzí skončili hasiči se středních Čech ze stanice Hořovice a třetí pak domácí pražští hasiči ze směny C," dodal Kasal.

Pražský memoriál má za sebou už 21 ročníků. Je věnovaný Františku Kohoutovi, kterého znala řada hasičů jako kolegu z výjezdu. Právě on se po roce 1989 jako ředitel sboru velmi účinně zasazoval o změnu názvu na hasiče a hasičský sbor. Bohužel přišlo září roku 1994 a tragická havárie na služební cestě ukončila jeho život.