Vlastní zdroje a úvěr pak pokryjí schodek 232,8 milionu korun. Na investice bude v krajském městě určeno víc než 350 milionů korun. Z celkových výdajů rozpočtu města na letošní rok představují běžné výdaje 1,02 miliardy korun a kapitálové výdaje, což jsou převážně investice, budou 353 milionu korun.

„V porovnání s loňskem se větší podpory dostane sportu i kultuře. Karlovarský symfonický orchestr ale dostal o tři miliony korun méně. Ke snížení výdajů došlo v rozpočtu právního oddělení a více pro změnu dostane městská police,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Některé změny, které provedla po komunálních volbách nová vládnoucí koalice, kritizoval bývalý primátor a opoziční zastupitel Petr Kulhánek (KOA). Jako nezodpovědné potom označil snížení rozpočtu městského infocentra o tři miliony korun. To letos dostane 12,5 milionu korun.

Podle primátorky jde z rozpočtu infocentra na marketing jen 2,1 milionu korun. "I finanční ohodnocení zaměstnanců není adekvátní tomu, jaký je trh v Karlových Varech. Za 12,5 milionu, které navrhujeme, se dají věci dělat lépe," poznamenala Pfeffer Ferklová.

V loňském roce počítal rozpočet Karlových Varů s příjmy 1,41 miliardy a příjmy 1,1 miliardy.

Ilustrační snímek
Ve skiareálech jsou ideální podmínky