Už tisíce knih donesli čtenáři Deníku na sběrná místa v rámci akce Kniha do kabelky. Sběrem to však podle organizátorky akce nekončí, lidé by podle ní měli knihy také číst a nosit si je domů. „O knihy nouze není, naopak, jsme až překvapeni, kolik nám jich lidé donesli. Byla bych ale ráda, aby si do kaváren, kde akce probíhá lidé chodili i číst či si knihy brali domů," řekla organizátorka akce Helena Tomanová.

Až překvapivým počtem nasbíraných knih jsou překvapeni i v kinokavárně Drahomíra. „Je jich opravdu hodně. Ale je mi trošku smutno, že si jich lidé málo odnáší. Na druhou stranu je však hezké, že knihy neskončí v koši," komentoval situaci za kinokavárnu Drahomíra Dalibor Chuma. Ten už musel sáhnout k přebírání titulů odevzdaných knih.

„Lidé nám donesli hned několik zajímavých titulů. Od Jiráska, po Demla. Dokonce se objevila i kniha s názvem Sexuální zrání mladého muže," směje se Chuma, který vysvětluje, proč se do projektu přidal. „Mám velký vztah ke knihám, nešlo říct ne," prozradil.

K akci se připojila i kavárna Freedom Cafe. „Byli jsme osloveni organizátorkou a nápad se nám líbil. Podobně to s takovouto knihovnou funguje na některých letištích. V naší kavárně často pořádáme koncerty či výstavy, takže se nám tato akce hodila i do našeho konceptu kulturní kavárny," řekla spolumajitelka Freedom Cafe Petra Kozičková.

Sběrná místa knih

- Karlovarský deník

redakce T. G. Masaryka 32, K. Vary

- Kinokavárna Drahomíra

Vítězná 50, K. Vary

DDM Bludiště

Husova 263, Chodov