Na facebookové stránce chebské ČSSD to oznámil Martin Kroupa, předseda místní organizace ČSSD Cheb. 

„Ve snaze vyřešit situaci v koalici po odvolání starosty, iniciovalo ČSSD konání smírčího řízení. Za přítomnosti koaličních partnerů předložila ČSSD k diskuzi návrh na obsazení pozice starosty. ANO 2011 oznámilo, že o další spolupráci nestojí a koaliční smlouvu vypovídá,“ stojí v jeho prohlášení. 

Informaci potvrdila také mluvčí ANO v Karlovarském kraji Gabriela Dostálová.

„Dnes byla z pověření všech zastupitelů za Hnutí ANO Cheb a vedení místní a oblastní organizace ANO Cheb vypovězena koaliční smlouva mezi ANO, ČSSD a KSČM,“ uvedla Dostálová.

Na dotaz ČTK, jestli to znamená, že je před čtvrtečním jednání zastupitelstv připravena hnutím ANO nová koalice, řekla ČTK Dostálová, že ne. „Žádný návrh z naší strany ani podpora z naší strany by neměla přijít, protože nic není dohodnuto,“ uvedla Dostálová. Podle ní poslední návrh ČSSD byl opět na jmenování už odvolaného starosty Petra Navrátila. 

Jedním z bodů dnešního zastupitelstva je také volba nového starosty. Není však pravděpodobné, že by byl někdo zvolen, protože jakákoliv koalice bude velmi křehká. Ze dnešního jednání se navíc omluvila Daniela Seifertová z ANO.  

Petr Navrátil.
Konec koalice? Opozice spolu s hnutím ANO odvolala starostu Navrátila

Bývalý starosta Navrátil, kterého hlasy opozice a ANO odvolaly 9. března, ČTK řekl, že podle jeho názoru nešlo ani tak o jeho jméno, jako o snahu ANO rozbít koalici. "Vzhledem k tomu, že přišli s usnesením jak z oblasti, tak z místní organizace, to zřejmě ani nesouvisí s mým obviněním. Za mě: Vnímám, že je tu snaha rozbít koalici a udělat jinou k jejich obrazu," uvedl Navrátil.

Podle něj se opakuje situace z jiných měst, kde se ANO jako koaliční partner snaží rozbít koalice, v nichž působí. "Zvažujeme odchod do opozice nebo vytvoření nové koalice," dodal Navrátil.