Kolem společnosti Karlovarské teplárenské je horko. Z forenzní prověrky, kterou na hospodaření této společnosti zadalo představenstvo této společnosti, vyplývá, že město má podat žalobu. Nebo podnikatel Karel Holoubek, který má teplárnu od města v pronájmu, doloží, že se žádných chyb, které by vlastníka poškodily, nedopustil. Jediným akcionářem této firmy je totiž město Karlovy Vary.

 „Představenstvo se na svém včerejším jednání zabývalo výsledky forenzní prověrky akciové společnosti Karlovarská teplárenská, kterou zpracovala firma KPMG. Z prověrky vyplývá opodstatněnost návrhu právních zástupců města Roberta Pelikána a Jana Zrzaveckého podat žalobu o zaplacení cca 25 milionů korun proti dřívějšímu předsedovi představenstva Karlovarské teplárenské, Karlu Holoubkovi,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Navrhovaná žaloba se podle právníků týká tří oblastí:

Sponzoringu HC Energie Karlovy Vary, společnosti s ručením omezeným, Golf Sokolov a LK Slovan Karlovy Vary v letech 2007 až 2010 v celkovém objemu 13 milionů korun.

Smlouvy s akciovou společností Helior CZ v letech 2007 až 2010 v objemu 11,5 milionů korun a obchodu s emisními povolenkami v objemu 36 tisíc euro tedy zhruba 850 tisíc korun.

„Výsledky prověrky se bude zabývat rada města v působnosti valné hromady této akciové společnosti na svém květnovém zasedání. Zároveň bude doručena Karlu Holoubkovi a společnosti Helior CZ výzva k tomu, aby se k problémovým částem vyjádřili. Valná hromada pak bude rozhodovat o pověření představenstva k podání uvedené žaloby,“ doplnil Jan Kopál.

Primátor Kulhánek zdůraznil, že město čeká na vyjádření Karla Holubka. „Buď nám vše vysvětlí a doloží, a my žalobu nepodáme. V opačném případě se zařídíme podle doporučení právníků,“ uvedl primátor Petr Kulhánek (KOA).

Karel Holoubek rezolutně odmítá pochyby v hospodaření Karlovarské Teplárenské. „Naopak jsem městu ušetřil 140 milionů korun za osm let. Hokej platím ze svého a stojí mě nemálo peněz. Město si sice zadalo prověrku Karlovarské Teplárenské, ale audity, které jsem si nechal zpracovat já potvrzují, že je vše v pořádku. Já mám své svědomí čisté,“ reagoval Karel Holoubek.

Karlovarská teplárenská

Představenstvo: předseda – Josef Malý (zemřel), členové Milan Rusev, Jiří Kotek, Petr Kulhánek.
Dozorčí rada: předseda Hana Janischová, místopředseda Antonín Šnaidr, člen Pavel Dynda.
Jediný akcionář: město Karlovy Vary.