"Hudební projekt Tour de Sídliště začal vloni coby odvážný experiment a ještě než skončil jeho první ročník, bylo jasné, že je to dobrý nápad. Oživil největší sokolovská sídliště a nabídl veřejnosti koncerty mezi paneláky. Proto pokračuje i letos a nabídne hned pět koncertů," potvrdil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Letošní Tour de Sídliště zahájil ve čtvrtek populární Drumband Františka Zemana, který zahrál na sídlišti Vítězná na prostranství před prodejnou Vinapo.

Karlovarský symfonický orchestrKarlovarský symfonický orchestrZdroj: Deník/Roman Cichocki

O týden později, ve čtvrtek 21. července se bude koncertovat na sídlišti Michal na ploše před základní školou Švabinského. Od 18 hodin zahraje sokolovská skupina Wostrey!, která se specializuje na crossover, tedy na předělávky populárních songů bez nutnosti držet se v každém tónu předlohy. Na stejném místě a ve stejný čas, ovšem v pátek 29. července, bude sídliště patřit sestavě Bohemian Marching Band. Domácí pochodová kapela umí pořádně rozproudit krev v žilách svým provedením velmi známých skladeb filmové, populární i jazzové hudby na nástroje, které by posluchači čekali v klasické dechovce.

Následovat bude koncert Mystery Bandu na Vítězné, který se koná ve čtvrtek 18. srpna od 18 hodin před prodejnou Vinapo. A tečkou za cyklem Hrajeme na sídlištích bude opět vystoupení Drumbandu Františka Zemana, které se odehraje 25. srpna od 18 hodin u základní školy Švabinského na Michalu.

Vodní nádrž Michal
Sokolovská koupaliště nabízejí perfektní zázemí, vodu i adrenalinové attrakce

Právě u této školy vloni vystoupil s velkým úspěchem Karlovarský symfonický orchestr (KSO). Zahrál v té nejsilnější sestavě.

Hudebníci z KSO rozbalili a naladili nástroje před vstupem do ZŠ. Pro početné publikum byl pak vyhrazen trávník naproti škole. A najednou se ukázalo, že výběr místa byl výborný, přímo se tak nabízelo, aby to nebyla první a poslední akce tohoto druhu na sídlišti. A protože závěrečný potlesk desítek lidí byl více než bouřlivý, nechyběly ani přídavky.