Kostel byl postavený na počátku 20. století a plány vypracoval architekt Hermann Fiedler. Antonín Mařík uvedl, že se ke kostelu pojí zajímavý příběh o zvonech. „Nejprve měl kostel vlastní zvony, ty ale byly za první světové války zničeny a zůstal pouze jeden malý, takzvaný umíráček, který pocházel z původní kaple. Po první světové válce probíhala sbírka na nové olověné zvony. Ty byly pořízené tři v roce 1924,“ řekl Deníku odborník. Na rozloučenou se zvony tehdy napsal básník a člen spolku na stavbu kostela Johann Alboth báseň.

Když navíc po první světové válce lidé do kostela zvony instalovali, muselo být rozbouráno okno věže. „To u místních obyvatel tehdy vzbudilo velkou vlnu smutku,“ poznamenal. 

Kostel během sobotního dopoledne navštívilo podle Františka Škaryda, vedoucího odboru kultury a školství karlovarského magistrátu, sedm desítek lidí. Událost Den otevřených památek pořádá město každý rok. „Vždy zpřístupníme čtyři památky, dvě v sobotu a dvě v neděli. Smyslem akce je připomenout mladým lidem naše památky a minulost. Chceme, aby se lidé na chvíli zastavili, odložili mobilní telefony a zavzpomínali na starou dobu a její hodnoty,“ popsal Škaryda.

Pěší zóna T. G. Masaryka.
Zásadní proměny v Karlových Varech. Podívejte se na výsledek velkých investic