Výsledek je ale jednoznačný. Sedm radních z jedenácti souhlasilo, aby Karlovy Vary koupily za 93 milionů zpět kdysi městskou Tržnici, na niž mají podle smlouvy předkupní právo. Pro byli radní z ČSSD a z uskupení volných, proti radní z KOA, ovšem například Jiří Klsák se zdržel a jeden člen KOA se podle primátora při hlasování spletl.

Zda bude ale Tržnice opět městská, to rozhodnou až zastupitelé. Náměstek Čestmír Bruštík (vol.) je ale přesvědčen o tom, že s rekonstrukcí současného dopravního terminálu před Tržnicí by tento prostor získal na atraktivitě a změnil by se v odpočinkovou zónu. Jak by město Tržnici využilo, to zatím není jasné. Buď by zde zůstal supermarket, nebo by byla přestavěna na kulturní stánek se sálem pro symfoniky.

To je podle náměstka Klsáka záložní varianta, protože město stále preferuje koncertní sál v Císařských lázních. Primátor navíc upozornil na zásadní dopad na městské finance. Město 93 milionů v rozpočtu prostě nemá.

„Nemáme reálný zdroj financí a nemůžeme si ani dovolit další úvěrové zatížení. Nemůžeme ani použít peníze z předfinancování z evropských projektů, zde je 130 milionů a v potaz musíme vzít i to, že stále splácíme úvěr na KV Arenu,“ zdůraznil primátor Kulhánek. Ten budou Karlovy Vary splácet do roku 2023.

Za halu zbývá městu zaplatit přes dvě stě milionů a splátka činí 40 milionů ročně. Podle primátora Kulhánka má město před sebou financování náročných akcí, do nichž zahrnul Císařské lázně, Alžbětiny lázně, Vřídelní kolonádu a atletický stadion. Pro návrh, aby město Tržnici koupilo, nebyl ani jeden ze členů finančního výboru. Například ale náměstek Michal Riško (ČSSD) míní, že v případě Tržnice jde o rozvojově důležitou lokalitu a řešení se vždy dá najít.

„Ekonomických nástrojů je spousta. A 100 milionů je jen deset procent rozpočtu. Odborníci už tři roky tvrdí, že toto území je pro rozvoj města velmi potřebné a překvapuje mě, že nyní mlčí. Teď je ta rozhodná doba, čas na rozmyšlenou je jen pár týdnů,“ zdůraznil Riško. Opoziční hnutí O co jim jde ale míní, že město má nyní jiné starosti a podle zastupitele Otmara Homolky by Tržnice měla zůstat nákupní tržnicí. Zájemce existuje a podle primátora už složil jistinu ve výši 18 milionů. „Že by ji město koupilo, to nás na první pohled nezaujalo, ale ještě jsme o tom nejednali,“ dodal Otmar Homolka.

Sídlem kanceláře architekta města se stane část nevyužívaných objektů na náměstí Dr. Milady Horákové.
Úkoly pro architekta: Dopravní terminál i Vřídelní kolonáda