Podle Petra Kubise (ANO), krajského náměstka pro sociální věci, tam budou rozšířeny jednolůžkové pokoje a zvýšen počet pokojů se samostatným sociálním zařízením. „To vše umožní vestavba ve střešních prostorách domova pro seniory. Chceme zvýšit komfort zdejších jednapadesáti klientů a dopřát jim větší soukromí. Stavební práce jsou rozpočtovány přibližně na 18 milionů, nové vybavení bude stát přes 800 tisíc korun,“ uvedl náměstek Kubis.

Klienti se během rekonstrukce nikam stěhovat nebudou, protože stavební práce se budou dělat podle informací z kraje za plného provozu. Měly by být dokončeny koncem příštího roku. Domov pro seniory v Perninku kraj průběžně modernizuje od roku 1999. V roce 2016 zde byla vybudována nová výtahová šachta, která propojila všechna patra obou budov domova, a výtah tak vyřešil kompletní bezbariérovost objektu.

Imobilním nebo částečně mobilním klientům usnadnil jejich běžný pohyb po budově a také případnou evakuaci objektu. Domov chystá i úpravu přilehlé zahrady. „Plánovali jsme to udělat ještě letos, ale kvůli chystané rekonstrukci jsme zahradu odložili až na příští rok. Za šest nových jednolůžkových a šest dvoulůžkových pokojů s novým sociálním zázemím nám ale menší odklad stojí,“ uvedl ředitel domova Alfréd Hlušek.

Kolekce šperků.
Kolekce šperků navazuje na průvodce Vary Guide