Legendární vítěz Velké pardubické Josef Váňa je nově krajským radním pro sport.

Rozhodli o tom radní Karlovarského kraje na jednání, kdo obsadí post náměstka pro kulturu a památkovou péči po Daniele Seifertové (ANO), která zemřela po těžké nemoci. Podle hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) bylo velmi těžké hledat nástupce, který by navázal na její kvalitní práci a rozpracovaná témata a rychle se zorientoval v rezortu. Zvlášť osm měsíců před konáním krajských voleb, které se uskuteční nejpozději začátkem října příštího roku. Krajští radní se proto rozhodli, že pozici náměstka pro kulturu už nebudou obsazovat.

„Práci Daniely Seifertové převezme náměstek Martin Hurajčík (ANO), který ji už v době nemoci zastupoval. Krajskou radu ale doplní Josef Váňa, nově jmenovaný krajský radní pro sport. Máme před sebou náročnou organizaci zimní dětské olympiády, která se v Karlovarském kraji bude konat v lednu příštího roku, a Josef Váňa je garantem toho, že tuto logisticky náročnou práci zvládne. On je velká osobnost a veřejnost si jej cení, což dokazuje počet preferenčních hlasů v uplynulých krajských volbách. Jsem přesvědčena, že by Daniela toto naše rozhodnutí schválila,“ uvedla hejtmanka.

Pro Josefa Váňu nebude práce v krajském sportu nic nového. Na hejtmanství už tři roky zastává post předsedy sportovní komise, proto je s tímto resortem dostatečně obeznámen. „Velmi se těším. Mou prioritou je práce s dětmi a zajištění peněz pro mládežnické kluby, to podle mne velmi potřebujeme,“ uvedl známý žokej.

Rozvadov - Muzeum pohraniční stráže u Rozvadova je opět o víkendech otevřeno veřejnosti.
Tip na pondělí 3. prosince: Falešné hranice