A obdobně „přibafaly" do Hájku na tamní první Traktoriádu další čtyři desítky strojů z okolních obcí. Někteří se stroji novějšími to samozřejmě zvládli rychleji, nejkratší cestu měl Antonín Bartůněk z Hájku a jeho Zetor 25 z roku 1951. „Je o čtyři roky starší než já. Stále slouží, používáme ho například jako pomocníka při pěstování brambor," poznamenal Bartůněk. To veterán pana Pecha je už na odpočinku. „Ještě donedávna byl také v pracovním nasazení, ale už má svůj věk, a tak šel na odpočinek. Teď vyjíždíme jen při mimořádných příležitostech," podotkl Pech.

Traktoriády získávají na popularitě s tím, jak lidé objevují krásu věcí z časů dávno minulých. Obdobná akce se kdysi konala v nedalekém Boru, avšak zanikla. Vzkřísit se ji rozhodli dobrovolní hasiči z Hájku, podporovaní místní radnicí. Asi i proto, že také „dobrákům" mnohdy slouží technika vskutku letitá.

„Počet účastníků, to bylo opravdu velké, ale příjemné překvapení. Čtyřicet účastníků, to jsme tedy nečekali. A také počasí nám přálo," uvedl jeden z organizátorů František Farář.

Kromě zručnosti traktoristů a krásy jejich strojů mohli návštěvníci Traktoriády obdivovat také vystavenou historickou vojenskou techniku, pochutnat si na něčem dobrém na zub a nechyběla ani spanilá jízda traktorů Hájkem.