"Z důvodu silného větru nebude dnes v pátek možné spustit lanovku Prima Express, uzavřena tedy pro dnešek zůstane sjezdovka Lázeňská a propojovací cesta s Neklidem - Rondo," uvedli provozovatelé s tím, že odhadují, že ostatní lanovky zůstanou v provozu, včetně Neklidu. "Do zítra by se měl vítr uklidnit a počítáme s rozšířením provozu."

Na Klínovci v současnosti leží od 50 do 80 centimetrů sněhu, lázně hlásí na svahu bezmála metr sněhu.

"Aktuálně se u nás lyžuje na celkem 17 kilometrech sjezdovek různých obtížností a všechny části areálu jsou lyžařsky propojené," informovali provozovatelé Ski areálu na Klínovci. Pro milovníky zimních sportů jsou k dispozici bezplatná parkoviště v Jáchymově, v Loučné pod Klínovcem a na Neklidu. V provozu jsou všechny linky skibusů. Při nákupu vícedenního skipasu tak zájemci mohou využít k lyžování i sousední lyžařský areál na Fichtelbergu.

Lokalitu pravidelně už dříve kontrolovali policisté i strážníci kvůli stížnostem občanů.
V Rebusu odhalili 14 nezletilých po požití alkoholu. Tři z nich měli dost upito

Sněhu si užijí i děti. "Mají k dispozici dětský park v Jáchymově. V provozu je také půjčovna, lyžařská škola i servis v Jáchymově," připomínají provozovatelé, kteří budou v průběhu následujících dní pracovat na zprovoznění dalších sjezdovek. Od pátku je v provozu sjezdovka Karásek s vlekem, sjezdovka Pod Zámečkem s vlekem a lanovkou.

Sjezdovky lákjí i do Mariánských Lázní

Lyžuje se i v Mariánských Lázních, kde jsou sjezdovky Krakonoška a Slalomák ve špičkovém stavu. Leží na nich 45 až 85 centimetrů sněhu. "Sáňkování a bobování je na sjezdovkách ve skiareálu zakázáno. Stejně jako v loňském roce máme vyčleněné místo pro sáně a boby pod pravým vlekem na přírodním sněhu s 8 až 10 centimetry. Navíc stále drobně sněží," popisují provozovatelé. Lidé mají k dispozici dětský park, lyžařskou školu nebo občerstvení u lanovky.