Nejen krásné zážitky u filmových projekcí, ale také nervy a bezmoc mohou zažít návštěvníci a hosté letošního mezinárodního festivalu. To když jim zničehožnic zmizí doklady, peníze a kreditní karty.

„Stačilo, abych seděla na předzahrádce a zmizelo všechno. Včetně klíčů od bytu a auta. Nedovedete si představit, jak jsem byla zničená,“ uvedla jedna z Karlovaraček (jméno má Karlovarský deník k dispozici). Další okradená žena zaznamenala krádež dokladů i peněz na videu.

Podle velitele městské policie Marcela Vlasáka si lidé musejí dát zvýšený pozor na své věci a být velmi ostražití. „Zvýšili jsme počet hlídek městských strážníků a na kapsáře budeme dávat speciální pozor. Kromě toho jsme nově zřídili tři kontaktní centra, v nichž budeme spolupracovat i se státní policií. K dispozici i zde bude také tlumočník,“ dodal Marcel Vlasák.

Pojízdné služebny zřizuje městská policie na Vřídelní kolonádě, u Vojenského lázeňského ústavu ve Smetanových sadech a na třídě T. G. Masaryka v obchodně správní zóně města. „Každý klient, který sem přijde s jakoukoliv žádostí, bude vyslechnut, obsloužen a obdrží také mapku Karlových Varů, aby se mohl ve městě dobře zorientovat,“ dodal Vlasák.

Při letošním filmovém festivalu by měly odpadnout také problémy s dopravou v lázeňské zóně. Průjezd Divadelní ulicí je stejně riskantní, jako tomu už je přes půl roku, Moravská ulice je sjízdná pouze s pevnými nervy a velmi dobrými tlumiči, ale semafory na Mariánskolázeňské třídě zmizely. Nebudou tak komplikovat cestu oficiálních festivalových vozů od Puppu k Thermalu.

Quissisana se při letošním festivalu vyloupla v celé své kráse a nutno dodat, že nově opravenému domu to nadmíru sluší. Kromě Quissisany se v centru lázní ještě nově staví hotel Therminus.