Jana Halilovová, Andělská Hora

Letos jsem k volbám nakonec ani nešla. Hodně lidí zřejmě očekávalo jasné vítězství České strany sociálně demokratické, ovšem konečný výsledek byl zcela jiný. Já osobně jsem ho čekala, a to hlavně z toho důvodu, že lidé si oblíbili nové strany, jako jsou Věci veřejné a hlavně TOP 09. Nyní jsem zvědavá, jak splní svoje sliby.

Vladimír Nedoma, Bochov

Mně osobně je jedno, kdo se tam dostal, protože si myslím, že nebylo koho volit. Byl jsem v práci, takže jsem ani letos nevolil. Miloše Zemana si dokážu představit spíše u becherovky než v politice. A kníže Karel Schwarzenberg spí ve sněmovně pouze za peníze. Jiří Paroubek, ten zase neustále slibuje peníze, které v republice nejsou.

Anna Šedivá, Andělská Hora

Výsledek voleb hodnotím dobře, protože i já osobně jsem podporovala a volila novou stranu TOP 09. Jsem moc ráda, že má nyní svoje zástupce v Poslanecké sněmovně. Líbí se mi její program a hlavně to, že má podporu starostů, což je samozřejmě velice důležité. Také se mi líbí, že ve sněmovně budou zcela nové tváře.

Jana Holovačková, Herstošice

Volby dopadly v podstatě tak, jak jsem předpokládala a volila. Určitěměpotěšilo, že v čele České strany sociálně demokratické skončil její předseda Jiří Paroubek. Také je velice dobře, že v těchto volbách uspěly nové strany a navíc získaly poměrně hodně hlasů. Doufám, že nejen nové politické strany splní svoje předvolební sliby.

Simona Manová, Bochov

Vůbec jsem neměla čas, takže jsem letos ani nevolila. Ale jsem ráda, že ve volbách uspěly nové strany a ve sněmovně budou neokoukané tváře, což české politice podle mě jenom prospěje. Ale to uvidíme až za pár měsíců. Jednou z dobrých zpráv pro mě také bylo to, že skončil předseda České strany sociálně demokratické Jiří Paroubek.

Jan Forgo, Andělská Hora

Volby jsem příliš nesledoval, protože si myslím, že většina politiků je banda blbců. Já osobně podporuji hlavně nové kandidáty, protože ještě tolik nekradou. Nejvíc mi vadí velká nezaměstnanost a doufám, že nová vláda s tímto problémem něco udělá. Jako nejmenší zlo se mi zdá nová politická strana TOP 09, kterou podporuji.

(kop, jah)