Z deseti dokončených a rozestavěných staveb staveb za období od roku 1990 v Karlovarském kraji mohou lidé vybrat objekt, který získá hanlivé ocenění Antistavba roku. Veřejnou anketu vyhlásily firmy Regionálního stavebního sdružení (RSS) v rámci 17. ročníku stavební výstavy For Arch Karlovy Vary 2008.

„Podporujeme otevřenou a čestnou soutěž stavebních firem v regionu a není nám lhostejný vzhled staveb, jejich provedení a umístění na různých místech celého Karlovarského kraje,“ zdůvodňují stavbaři tuto novinku. Anticenu obdrží ta stavba, která nejméně pozitivně působí na veřejnost v Karlovarském kraji.

Kromě nedostavěných garáží v Libušině ulici v Karlových Varech, které v anketě zatím suverénně vedou, bytová výstavba ve Staré Roli, ruská vesnice v Gejzírparku, Tři vlaštovky na Staré Louce, hotel Ohře v Dalovicích, Mototechna v Rybářích nebo rodinný dům k letišti, Lidl na Čertově ostrově, karlovarské Dolní nádraží a Jágr bar.

„Deset těchto staveb, o nichž mohou lidé hlasovat na internetu, nominovali regionální stavbaři a částečně i novináři,“ uvedla Anna Vlášková, manažerka RSS.

Lidé mohou o stavbách hlasovat na internetové adrese http://stavby.karlovarska.net.

„Veřejnost tak má jedinečnou šanci vyjádřit se k tomu, co se ve městech postavilo a co se bude stavět,“ vysvětlila Vlášková.

Zatímco vítěze Antistavby roku vyhlásí stavbaři letos poprvé, cenu za nejlelepší stavbu Karlovarského kraje vyhlašuje sdružení v rámci výstavy For Arch každoročně. V loňském roce zvítězil ve všech kategoriích statek Bernard v Královském Poříčí a obdržel cenu veřejnosti, hejtmana Karlovarského kraje i Regionálního stavebního sdružení.

Výstava For Arch se koná od 19. do 21. června na zimním stadionu v Karlových Varech.

“Jde o prodejní výstavy na téma bydlení, volného času a životního stylu s bohatým kulturním programem,“ dodala manažerka. Vstupenky na výstavu jsou navíc slosovatelné a návštěvníci tak mohou s trochou štěstí vyhrát atraktivní ceny.

Součástí výstavy For Arch je také odborný doprovodný program. „Uspořádáme například 13. ročník mezinárodní konference Městské inženýrství 2008, regionální soutěž učňů a soutěž středních průmyslových škol,“ upřesnila Vlášková.

For Arch 2008
Výstava se koná od 19. do 21. června na zimním stadionu v Karlových Varech. Součástí expozicí je bohatý doprovodný program a slosovatelné vstupenky.
Letošním tématem je Můj dům – můj hrad.
Regionální stavební sdružení vyhlašuje cenu o nejlepší stavbu a projekt v Karlovarském kraji a antistavbu roku v regionu.