Nečekanou zprávu v pondělí 29 září po poledni obdržel Václav Tomášek (ODS), jednatel společnosti s ručením omezemým KV Aréna. Její ředitel Milan Bártl (ODS) rezignoval na svou funkci. Stavba za miliardu a půl, která úvěrově město zatíží na další desetiletí, tak dnes nemá ředitele.

„Tuto zprávu jsem se dozvěděl před hodinou. Důvody Bártlovy rezigrance? Nevím. Podle mých informací jde ze lepším,“ uvedl jednatel KV Arény Václav Tomášek.

Náměstkyně Jana Petříková (ČSSD), jednatelka téže společnosti, ještě včera dopolende tvrdila, že o Bártlově rozhodnutí vůbec nic neví. To samé uvedla i Zuzana Vaněčková, Bártlova asistentka. „O ničem nevím. Musíte se zeptat jeho,“ zodpověděla dotaz, zda se se její šéf hodlá svého postu vzdát.

Samotný Milan Bártl v pondělí po celý den nezvedal telefon.

Proč na svou funkci rezignoval, to se pouze domnívá radní Radek Novák (ČSSD). „Má k tomu asi své důvody a našel si zřejmě lepší práci. Zastával exponované místo pod drobnohledem. Tuto situtaci ale musíme okamžitě řešit, vyhlásíme ihned výběrové řízení,“ uvedl Novák. Právě on je s radním Tomáškem, radou města pověřen dohledem nad výstavbou haly.

Všichni oslovení politici se shodli na tom, že neví, co Milan Bártla k rezignaci vedlo.

„Nevím vůbec o žádných důvodech, kvůli nimž by musel funkci složit,“ uvedl radní Novák.

„Hokejisté byli s Bártlovou prací spoojeni také. Výborně spolupracoval. Jestliže rezignoval, pak je to jeho osobní věc. Možná všichni potřebujeme lepší peníze. Personální obsazení této funkce je v gesci magistrátu,“ sdělil Miroslav Vaněk, generální manažer hokejového klubu HC Energie Karlovy Vary.

Ačkoliv karlovarský magistrát mlčí, nám se podařlo zjistit, že za Bártlovým odchodem z KV Arény možná není avizovaná cesta za lepším postem, ale problémy s financováním zakázek na arénu a zakázky, které už šetří policie.

Problematická ostatně už bylo první výběrové řízení, tak zvaná karlovarská losovačka. Zakázku od karlovarské radnice tehdy vyhrálo sdružení Syner – Baustav – Metrostav. Karlovarskou arénu má nyní v majetku společnost KV Aréna, protože rada města na ni převedla všechny pravomoce. Za pronájem má městu platit čtyři miliony ročně.

Nečekaným personáním zvratem jsou zaskočeni i karlovarští podnikatelé. „Nevím to, jsem mimo republiku, ale vůbec mě to netěší. Jenom složité předávávání administrativy zřejmě nebude lehké Se vším se ale seznámím, jakmile budu zpět. Žádné jiné informace nemám,“ uvedl podnikatel Holoubek.